Web Toolbar by Wibiya
 Πόση διάρκεια ζωής έχει η μετατροπή των παλιών ξύλινων κουφωμάτων σε ενεργειακά ;

Το ξύλινο κούφωμα βαμμένο με λαδομπογιές εάν συντηρείται κάθε 8 με 10 χρόνια μπορεί να φτάσει & να περάσει τα 200 χρόνια ενώ τα λάστιχα Πάνω από 30 χρόνια!


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων σε σχέση με άλλες κατασκευές ;

Πετυχαίνουμε με τον οικονομικότερο τρόπο το ασύγκριτα μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει την υψηλότερη θερμομόνωση με διπλό ενεργειακό κρύσταλλο αποδίδοντας 1,70 W/(m2*K). Δεν απαιτείται βάψιμο μετά την επέμβαση. Παράλληλα, αποτελεί ένα οικολογικό και φυσικό υλικό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά σας ξύλινα κουφώματα και να αναβαθμίσετε χωρίς να τα αντικαταστήσετε με τον οικονομικότερο τρόπο.


Πόσος χρόνος απαιτείται για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή;

Μέσα σε μια μέρα, κυριολεκτικά, έχετε ξεμπερδέψει! Και το σημαντικότερο: Χωρίς καμία ταλαιπωρία και αναστάτωση στο χώρο σας! Απλά και αποτελεσματικά.


Τα κουφώματα από ξύλο είναι πιο ακριβά από εκείνα άλλων υλικών;

Το ξύλινο κούφωμα είναι από τα υλικά που εξοικονομούν τη μεγαλύτερη ενέργεια από κάθε άλλο υλικό. Με αυτή τη λογική, το κόστος είναι σημαντικά μικρότερο από όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, τα οποία –ούτως ή άλλως- στερούνται αισθητικής αξίας. Παράλληλα, η συντήρησή τους είναι πολύ πιο οικονομική αφού αντέχουν πολλά χρόνια.


Η κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων απαιτεί την κοπή πολλών δέντρων. Πόση επίδραση έχει αυτό στην κλιματική αλλαγή;

Τόσο τα ξύλινα κουφώματα όσο και τα ξύλινα προϊόντα κατασκευάζονται από πιστοποιημένη ξυλεία, η οποία προέρχεται από δάση με αειφόρο διαχείριση. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το ξυλώδες 'υλικό' αυξάνεται κατακόρυφα. Το ξύλο, άλλωστε, όχι μόνο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά παρουσιάζει αρνητικό δείκτη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή του.


Πόσο καλή μόνωση έχουν τα ξύλινα κουφώματα;

Το ξύλο δεν χρειάζεται σύστασης όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το καλύτερο φυσικό μονωτικό υλικό. Με τις σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας γίνεται ασυναγώνιστο.


Το ξύλο είναι εύφλεκτο υλικό. Πόσο επικίνδυνο είναι να προκληθεί ανάφλεξη;

Το ξύλο δεν είναι εύκολο να αναφλεχθεί. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν τα 370- 500 C. Λόγω της μικρής θερμοαγωγιμότητας και της υψηλής θερμότητας του ξύλου, απανθρακώνεται μόνο ένα επιφανειακό στρώμα, και αυτό μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες, το οποίο λειτουργεί ως θερμομονωτικό, καθυστερώντας την πρόοδο της καύσης.


Γιατί να τοποθετήσω ενεργειακά τζάμια;

Το πόσο σημαντική είναι η θερμομόνωση ενός σπιτιού φαίνεται και από ευρήματα πανεπιστημιακών ερευνών : Αν μετρήσουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας τις πρώτες ημέρες της Άνοιξης, θα δούμε ότι είναι γύρω σους 18-20 βαθμούς. Αν κάνουμε το ίδιο πείραμα στο τέλος του καλοκαιριού, επειδή ακριβώς το σπίτι θα έχει συσσωρεύσει υψηλές θερμοκρασίες επί τρείς περίπου μήνες, θα τη μετρήσουμε στους 28 με 38 βαθμούς. Το σπίτι μας δηλαδή λειτουργεί σαν συσσωρευτής ενέργειας, οπότε το πιο αποτελεσματικό όπλο για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, είναι αφενός η θερμομόνωση, αφετέρου τα ενεργειακά τζάμια. Και εκείνο μάλιστα που θα πληρώσουμε ακριβότερα, αν δεν έχουμε θερμομόνωση ή ενεργειακά τζάμια, είναι η ψύξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διότι αν για τη θέρμανση ενός χώρου χρειαζόμαστε, για παράδειγμα, 1 λίτρο πετρελαίου, για να τον ψύξουμε χρειαζόμαστε …3 . Δηλαδή, η αναλογία θέρμανσης – ψύξης είναι 1 προς 3, και ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τις δαπάνες που συνεπάγεται η συνεχής χρήση κλιματιστικών, πόσο μάλλον όταν από το νέο χρόνο τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αυξηθούν κι άλλο, είναι η σωστή θερμομόνωση.


Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών στο σπίτι μου, τι εξοικονόμηση μου προσφέρει, και σε πόσο χρόνο μπορώ να κάνω απόσβεση των χρημάτων μου;

Καταρχήν, το κόστος ενός ενεργειακού υαλοπίνακα ξεκινά από τα 80 ευρώ/ τ.μ. (για μια αποδεκτή ποιότητα), και μπορεί να φτάσει στα 100-110 ευρώ/ τ.μ. Στο κόστος αυτό, θα πρέπει κανείς να προσθέσει επιπλέον 60 έως 100 ευρώ για κάθε ένα φύλλο κουφώματος είτε πρόκειται για κουφώματα από ξύλο είτε για κουφώματα αλουμινίου. Συμπερασματικά, για ένα διαμέρισμα γύρω στα 100 τ.μ, που χρειάζεται 10-12 τ.μ. επιφάνειες υαλοπινάκων, το συνολικό κόστος εγκατάστασης ενεργειακών τζαμιών θα ανέλθει γύρω στα 1.500 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό σε εξοικονόμηση ; Ένα 50%, σε σχέση με ότι δαπανούσαμε πριν, απαντούν οι ειδικοί. Και για να το πούμε και με νούμερα, οι άνθρωποι του χώρου υποστηρίζουν ότι ένα ενεργειακό τζάμι εξοικονομεί 300 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο, το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι με βάση την τρέχουσα τιμή οικιακής κιλοβατώρας της ΔΕΗ (είναι γύρω στα 13-14 λεπτά), η εξοικονόμηση στο παράδειγμά μας, ενός δηλαδή διαμερίσματος με 10 τ.μ. υαλοπινάκων, θα ανέλθει σε 400 ευρώ ετησίως. Μας αρκούν λοιπόν τρία περίπου χρόνια για να αποσβέσουμε τα 1.500 ευρώ που ξοδέψαμε.